Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/6 "ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ"

 
Η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου
ιδρύθηκε το 1993 και είναι συνέχεια της Μικτής Ρεθεμνιώτικης Χορωδίας, που ήταν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου υπέρ διαδόσεως Καλών Τεχνών Ρεθύμνου.

 Είναι τετράφωνη και έχει στο ενεργητικό της άπειρες εμφανίσεις τόσο στους νομούς της Κρήτης, όσο και στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία, Πάτρα και στην Κύπρο, όπου συνεργαστήκαμε με την χορωδία Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας.

 Τα τελευταία χρόνια παρουσίασε στο Ρεθεμνιώτικο κοινό τους «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη, τον «Καπετάν Μιχάλη» του Ν. Καζαντζάκη σε μουσική Μ. Χατζιδάκη, τις «Θαλασσομελωδίες» σε μουσική του Δ. Σαββόπουλου και σε στίχους του Νίκου Καββαδία και του Οδυσσέα Ελύτη, αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο και στον Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.


Πρόσφατα έκανε αφιέρωμα στο «ΝΕΟ ΚΥΜΑ» και στο «ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ» όπως και ηχογράφηση δύο τραγουδιών του Γιώργου Σταυριανού, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο νέο δίσκο του, που θα κυκλοφορήσει προσεχώς.

Επίσης, συμμετείχε φέτος στο ετήσιο φεστιβάλ χορωδιών που διοργανώνεται στο Ηράκλειο και κέρδισε ένα έπαινο τραγουδώντας ρεπερτόριο με τραγούδια της ξενιτιάς.

 Θέλοντας να δείξει την συμπαράστασή της σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους,
 θα παρουσιάσει την μουσική εκδήλωση «Τα Τραγούδια της Προσφυγιάς» την Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 20.30 στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» (Ωδείο Ρεθύμνου),
 μεταδίδοντας μουσικά ένα κοινωνικό μήνυμα που μας αφορά όλους, πάντα υπό τη Δ/νση της Ισιδώρας Χαλκιαδάκη, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διδασκαλία και ενορχήστρωση των τραγουδιών.
 

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ενδιαφέρουσα σχετική ιστοσελίδα

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων από την πολιτική, επιστημονική, επιχειρηματική και καλλιτεχνική διεθνή σκηνή.

Πληροφορίες αναλυτικά:
http://www.culturenow.gr/48726/to-moyseio-ths-arxaias-eleythernas-anoigei-tis-pyles-toy


Οι εκδηλώσεις ξεκινούν ώρα 19.00
Βρείτε τις προσκλήσεις εδώ:



Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Αναβίωση του ιστορικού μπαράζ στη Σοχώρα!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΙΚΗ!



Στις 4 και 5 του Ιούνη, υποδεχόμαστε και τιμούμε τον Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά. 
Κατά την εδώ παραμονή του, ο Μίκης Θεοδωράκης θα επισκεφτεί τους αφιερωμένους σ’ αυτόν χώρους και θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις προς τιμήν του.

Το Σάββατο το πρωί 4/6 θα επισκεφθεί το πατρικό του σπίτι στο Γαλατά, το οποίο γίνεται Μουσείο από το Δήμο Χανίων. Το απόγευμα θα επισκεφτεί το νέο δημιουργούμενο -από το Δήμο Χανίων- Πολιτιστικό Κέντρο και κλειστό Θέατρο (παλαιό τελωνείο) στο παλιό λιμάνι Χανίων και στην συνέχεια στις 6.30 μμ το ΚΑΜ όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση, στην οποία θα του απονεμηθούν τιμές:

 Από το Δήμο Χανίων, όπου θα του επιδοθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την ονοματοδοσία του νέου Πολιτιστικού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» και την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Χανίων.
Από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο θα απονείμει στον Μίκη Θεοδωράκη, την ανώτατη τιμή που απονέμει το Ίδρυμα, το χρυσό μετάλλιο του Πολυτεχνείου.
Την Κυριακή 4/6 το βράδυ στις 8 μμ, ο Δήμος Αποκορώνου θα υποδεχθεί τον Μίκη Θεοδωράκη στο ανοιχτό «θέατρο Μίκης Θεοδωράκης» στο Εμπρόσνερο και θα του επιδοθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου, με το κλειδί του Δήμου. 

Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με το Μουσικό Σύνολο Βάμος.