Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Παρασκευή 31.03.2017

Ρέθυμνο: Time lapse μεταφοράς του τελευταίου βιβλίου στη νέα βιβλιοθήκη






Ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου και "ψυχή"
της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου,
κ. Μιχάλης Τρούλης,
παραλαμβάνει από την αλυσίδα μαθητών,
το βιβλίο "Χρονικό Μίας Πολιτείας"
του Παντελή Πρεβελάκη,
το οποίο ολοκληρώνει
την μετακόμιση από το παλαιό
στο -υπέροχο- νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης
και βλέπει ένα όνειρο ζωής του και πόθο πολλών,

να γίνεται πραγματικότητα!


Photo-Copyrights :)
Anastasios Manoloudis 


Μπορείτε να δείτε τα σχετικά ΡΕΠΟΡΤΑΖ
από το CreteDoc.Gr


και από την εκπομπή " ΤΩΡΑ "
με την κ.Άννα Μπουζδούκου στο ΣΚΑΪ TV, 
στη θέση 1:17:28:

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=287562



Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Υπενθύμιση: ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


Ο δημόσιος διάλογος για το Σύνταγμα ξεκίνησε. Καλούμε όλους τους πολίτες  που υπέγραψαν την διακήρυξη της Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή να προωθήσουν τα αιτήματα της Πρωτοβουλίας συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο στην ιστοσελίδα της Επιτροπής http://neosyntagma.us12.list-manage.com/track/click?u=44cc5e15e85846c5fb8e648c4&id=993769a0ff&e=182f81f864
   
Μπορείτε να στηρίξετε:
   1. Το αίτημα για δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία πολιτών, στην ενότητα "Β. Θεσμοί διαφάνειας και συμμετοχής των πολιτών", ερώτηση 1 του ερωτηματολογίου.
   2. Το αίτημα για κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών, στην ενότητα "Α. Θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους και η αρχιτεκτονική του πολιτεύματος" - Βουλή, ερώτ.7.
   3.Το αίτημα για κατάργηση των διατάξεων περί ευθύνης υπουργών, στην παραπάνω ενότητα Α "Θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους"- Κυβέρνηση, ερώτ. 4,5.
   4.Το αίτημα να μην μπορεί να εκλεγεί κάποιος βουλευτής για περισσότερες από δύο θητείες, στην παραπάνω ενότητα Α - Βουλή , ερώτ.5
  5. Το αίτημα για ασυμβίβαστο μεταξύ των θέσεων βουλευτή και υπουργού, στην ενότητα Α- βουλή ερώτ.6 και Κυβέρνηση , ερώτ.2
  6. Το αίτημα για κατάργηση της διάταξης σύμφωνα με την οποία η ηγεσία των δικαστηρίων διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, στην ενότητα "Δ. Κράτος Δικαίου και ατομικές ελευθερίες- οργάνωση και λειτουργία της Δικαιοσύνης , ερώτ.1.
  7. Το αίτημα για ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, στην παραπάνω ενότητα Δ Δικαιοσύνη, ερώτ.2.
   Μπορείτε επίσης να καταθέσετε σχόλιο μέχρι 1.000 χαρακτήρων:
  1. Στο τέλος της ενότητας Α, προκειμένου να στηρίξετε τα αιτήματα για υποχρεωτικό δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος, μεγαλύτερη διάκριση των εξουσιών με πολίτευμα προεδρικής δημοκρατίας  και κατάργηση όλων των προνομίων των βουλευτών που δεν περιλαμβάνονται στα ερωτηματολόγια.
  2. Στο τέλος της Β' ενότητας για να στηρίξετε το αίτημα να κατοχυρωθεί συνταγματικά η δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος με πρωτοβουλία πολιτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος , να θεσπιστεί ο δημόσιος έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και όσων διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα από την δικαιοσύνη χωρίς κανένα απόρρητο και   η θέσπιση κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων καθώς και να οριστεί ότι απαγορεύεται η λειτουργία ΜΜΕ εάν δεν έχουν νόμιμη άδεια ή υπέχουν οφειλές προς το δημόσιο.
  3. Στο τέλος την ενότητα Δ  για να υποστηρίξετε το αίτημα επέκτασης και ενίσχυσης του θεσμού των ενόρκων.
   Σας καλούμε να προωθήσετε το μήνυμα αυτό σε φίλους της Πρωτοβουλίας μας.

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προθεσμία των πολιτών να συμμετάσχουν στον δημόσιο διάλογο συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο εκπνέει στις 31-3-2017.

Εκ μέρους της πρωτοβουλίας