Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Καλοκαίρι? μένουμε Ρέθυμνο!


Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνου σε μορφή .pdf βρίσκεται εδώ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΣΕΡΕΝΑΤΑ στο ΦΕΓΓΑΡΙ




Η πρώτη συνεργασία ΕΡΤ και ΤΕΙ Ρεθύμνου, παρουσιάζεται στο θέατρο ΕΡΩΦΙΛΗ ,την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου δίνει την ευκαιρία για μια εκδήλωση γεμάτη μουσική, τραγούδι και χορό κλασσικό και λαϊκό.

Στη συναυλία που έχει τίλο "Σερενάτα στο Φεγγάρι" συμμετέχει μια πλειάδα καλλιτεχνών που προσφέρονται για τη βραδιά που αφυπνίζει το συναίσθημα και θα βοηθήσει με τα έσοδα τους κοινωνικούς σκοπούς του δήμου Ρεθύμνου, τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Ο λόγος θα οδηγήσει σε ένα ονειρικό ταξίδι συνδέοντας τους μύθους γύρω από τη σελήνη με την ποίηση, που θα τραγουδήσουν σε μουσική του Μπάμπη Πραματευτάκη οι γνωστοί καλλιτέχνες Ελένη Δάβου, Μανόλης Παπαδάκης, Φερενίκη Βαλαρή, Ελένη Βεργαδή και ο Βασίλης Δραμουντάνης με τη συντροφιά του Υάκινθου.

Αφήγηση απαγγελία : Τάσος Κόλλιας, Αίμη Μιχελουδάκη -Ρακιντζή και Κωστής Ανδρουλιδάκης,

Τα τραγούδια είναι σε ποίηση Μαρίας Νικολάου, Όλγας Πλαίτη, Θεοδόση Πιερρίδη, Αντώνη Σανουδάκη, Κώστα Πολιουδάκη, Ζήνωνα Ζαννέτου,Χρυσούλας Δημητρακάκη, Φερενίκης Βαλαρή,Αλέκου Καγιάντα ,Εύας Λαδιά και Εύας Χαλκιαδάκη.

Η επιμέλεια των κειμένων είναι της Εύας Λαδιά,η σκηνοθεσία της Μαρίας Σακαδάκη Σακαράκη, οι χορογραφίες της Ελίνας Παναρετάκη, του Βαγγέλη Φιλοίτη και της Ιωάννας Δρυγιαννάκη.

Ο Στέλιος Καλογεράκης επιμελήθηκε την αφίσα και το πρόγραμμα ενώ στα δρώμενα θα λάβει μέρος η θεατρική ομάδα του Αδελε- Αγίας Παρασκευής. Στο ρόλο του ποιητή ο Μάρκος Πελαντάκης. Πάνας ο Γιώργος Διαμαντής.

Θα ήταν μεγάλη χαρά να σας δούμε. Γιατί η προσπάθεια γίνεται από καλλιτέχνες του Ρεθύμνου για το Ρέθυμνο.