Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ



Έφτασε και για μας η ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου. Διαβάζουμε από τις ειδήσεις: Το θέμα του υπόγειου πάρκινγκ στο Δ.Σ. Ρεθύμνου
12/06/10
Το έργο του υπόγειου χώρου στάθμευσης και της κατασκευής κτηρίων, στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στο Δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα!

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη τα θέματα προς συζήτηση είναι τα εξής:
1. Έγκριση τευχών δημοπράτησης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Μελέτη – Χρηματοδότηση – Κατασκευή και παραχώρηση εκμετάλλευσης υπόγειου χώρου στάθμευσης και κτιρίου εμπορικών χρήσεων, καθώς και κατασκευή δημοτικού κτιρίου στο Ο.Τ. 193 του Δήμου Ρεθύμνου. (Τα τεύχη δημοπράτησης έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνης για διαβούλευση).


Εμείς ζητάμε κατά τη διαδικασία τελικής διαμόρφωσης
και έγκρισης των τευχών δημοπράτησης,
να ενσωματωθεί πρόβλεψη στη μελέτη για χωροθέτηση του Πύργου Ρολογιού.
Είναι κάτι ανέξοδο για τον ανάδοχο, όμως σημαντικότατο για το εγχείρημά μας.

Καλό θα ήταν να μαζευτούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε
στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 16/6 στις 18.00.


Δεν πρέπει να αποκλειστεί η χωροθέτηση για τον Πύργο του Ρολογιού κατά τη μελέτη της νέας πλατείας των 4ων Μαρτύρων. Η ωριμότητα του ζητήματος είναι μεγάλη και η συγκυρία καίρια. Επιθυμούμε το ΔΣ να έχει επίγνωση του θέματος και της ευθύνης που φέρει, ώστε να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία ανακατασκευής και ανάδειξης ενός τόσο σημαντικού μνημείου του Ρεθύμνου. Η συμμετοχή είναι δύναμή και στέλνει το πιο έντονο μήνυμα. Παρακαλούμε την κινητοποίηση των ενδιαφερομένων να υποστηρίξουμε την πρόταση αυτή.

Περισσότερα για το θέμα και την ως τώρα εξέλιξή του
βρίσκονται στη δημόσια συζήτηση:
http://www.goodnet.gr/forum/viewtopic.php?f=4&t=1692&p=66018#p66018

αλλά το site μας

roloistorethymno.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: