Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΘΑΝΕ - ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
Η οριστική αποτυχία να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η διάλυση της παρούσας βουλής προς διενέργεια εκλογών, ενταφίασε οριστικά και την  πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης που προσχηματικά κατέθεσε την τελευταία στιγμή η  κυβέρνηση.
Το ισχύον Σύνταγμα είναι η βάση της κομματικής αυθαιρεσίας και αφήνει τους πολίτες στο περιθώριο και τους πολιτικούς στο απυρόβλητο. Στο άρθρο 110 επιφυλάσσει το δικαίωμα της συνταγματικής αναθεώρησης, αποκλειστικά στα κόμματα της βουλής. Tα συγκυβερνώντα κυρίως κόμματα πολιτεύτηκαν με τρόπο τυχοδιωκτικό, οδηγώντας την όποια  συνταγματική  αλλαγή στις καλένδες, αφού πλέον δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αναθεώρηση του Συντάγματος εάν δεν επικυρωθεί από δύο βουλές, ήτοι πριν από το 2021.  Αυτό οδηγεί τη  χώρα να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την επανάσταση  του  1821, με αυτό το άθλιο πολιτικό σύστημα των προνομίων, της ασυλίας, της  ανισότητας και της διαφθοράς και με το Σύνταγμα που τα επιτρέπει έχοντας  τους πολίτες εντελώς στο περιθώριο.
Η  ελληνική κοινωνία όμως, αυτό δεν μπορεί να το αντέξει, ούτε πρέπει να το  επιτρέψει. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη υπέρβαση, ένα μεγάλο βήμα εμπρός, για να σώσουμε  την  χώρα από την καταστροφή και να πετύχουμε την αναγέννησή της: Εφόσον  ενταφιάστηκε η αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος από την βουλή, μοναδική  οδός που απομένει είναι η θέσπιση νέου Συντάγματος που θα διαμορφωθεί με  τη  συμμετοχή των πολιτών. Για να πάψει επιτέλους να ιδιοποιούνται οι  πολιτικοί, το δημόσιο σκοπό της πολιτικής.
Με το δημοψήφισμα του 1974 παρακάμφθηκαν  οι διαδικασίες αναθεώρησης  του  προηγούμενου Συντάγματος, αποφασίστηκε η αλλαγή του πολιτεύματος από  βασιλευομένη σε αβασίλευτη δημοκρατία και η βουλή θέσπισε το Σύνταγμα του  1975. Τώρα ήρθε η ώρα, με ένα συνταγματικό δημοψήφισμα, οι πολίτες να αποφασίσουν  αυτό που οι αντιπρόσωποί τους αποδείχτηκαν ανίκανοι να πράξουν:
Την   αλλαγή  του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης μέσα από ένα νέο Σύνταγμα που θα  εγγυάται την συμμετοχή των πολιτών στις πολιτικές αποφάσεις μέσω  δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία, την πολιτική ισότητα, την πραγματική διάκριση των εξουσιών, την πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία όσων ασκούν δημόσια  εξουσία και διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.

website:     www.neosyntagma.net
email:        info@neosyntagma.net
Twitter:     @neo_syntagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: