Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 

      Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ είναι όχι μόνο υπέρ της διενέργειας Δημοψηφίσματος, αλλά υπέρ της θεσμοθέτησης Δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία κατόπιν συλλογής ελάχιστου αριθμού υπογραφών. Η συμμετοχή του πολίτη και η ψήφος του στα Δημοψηφίσματα αποτελεί άσκηση ύψιστου πολιτικού δικαιώματος, αυθεντική έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας.
      Το ότι γίνεται Δημοψήφισμα για  πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια από τότε που θεσπίστηκε το Σύνταγμα, σημαίνει βεβαίως ότι θα έπρεπε να γίνουν κι άλλα δημοψηφίσματα για κρίσιμα εθνικά θέματα.  Όμως δεν ήθελαν να δοθεί η εντύπωση στο λαό ότι μπορεί να πάρει στα χέρια του τις μεγάλες αποφάσεις και να μην τις αναθέτει εκ του ασφαλούς στους αντιπροσώπους του.  Επιτέλους, για μια κρίσιμη απόφαση μιλάμε εμείς οι πολίτες και όχι οι αντιπρόσωποί μας, που άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν.
      Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ πιστεύουμε ότι, από την στάση και την συμμετοχή των πολιτών αυτήν την Κυριακή, θα κριθεί το εάν επιτέλους θα αναδυθεί η πραγματική δημοκρατία με απαρχή τη δημιουργία και ψήφιση Νέου Συντάγματος, από το λαό και όχι απ' το πολιτικό κατεστημένο της χρεωκοπίας.
 
Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή