Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ "ΑΣΤΡΟΣΚΟΝΗ"


Η αστρόσκονη, φιλολογικά, είναι ένα φανταστικό συστατικό με μαγικές ιδιότητες, το οποίο υποτίθεται πως υφίσταται στο χώρο μεταξύ των άστρων. Η Φυσική, από την άλλη, αναφέρει ότι, από υλικής πλευράς, είμαστε όλοι και όλα γύρω μας φτιαγμένοι από τα στοιχεία τα οποία εκσφενδονίστηκαν στο αχανές διάστημα, κατά τον θάνατο ενός άστρου. Το ποντίκι που κρατάτε, το δάχτυλό σας αλλά και το κατοικίδιο που ίσως έχετε, αποτελούνται δηλαδή από την ίδια αυτή πρωταρχική ύλη.

Εκτός όμως από την ύλη αποτελούμαστε από πνεύμα και ψυχή. Μπορεί αυτά να μην έχουν ερευνηθεί πλήρως, όμως αυτό δεν εμποδίζει την προσπάθεια και την «υποχρέωσή» μας να τα ανυψώνουμε, όπως και των γύρω μας. Τα τραγούδια, τα οποία παράγονται από ύλη, με ισχυρές δόσεις πνεύματος και -κυρίως- ψυχής, όπως και η ραδιοφωνική επικοινωνία, συνδράμουν τη διαδικασία αυτή. Έτσι ενώνονται μαγικά ο λόγος, η μουσική με τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη ζωή μας.

Η ραδιοφωνική «Αστρόσκονη» ξεκίνησε από το studio του Team Fm 102, στο λόφο του “Τιμίου Σταυρού”, στις 15 Ιούλιου 1993, με τον τίτλο, ο οποίος εξέφραζε και εκφράζει ακόμα το δικό της στυλ, «Μουσικά Πειράματα». Στη σημερινή εποχή της εικόνας, η εκπομπή μας «απεικονίζει» παραστάσεις για το σώμα, το μυαλό και την καρδιά, αποτελώντας μία συντροφιά, η οποία συναντιέται είτε μέσω ραδιοφώνου, είτε στο blog www.istologio.gr , είτε σε κοινωνικές δράσεις.

Παίζει με τους δίσκους, την κονσόλα και ενίοτε με τα νεύρα των ακροατών ο Νίκος Δ. (nikolasmail@gmail.com).
 

από τον 3ο Δρόμο Υγείας & Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου (18-10-2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: