Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/6 "ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ"

 
Η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου
ιδρύθηκε το 1993 και είναι συνέχεια της Μικτής Ρεθεμνιώτικης Χορωδίας, που ήταν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου υπέρ διαδόσεως Καλών Τεχνών Ρεθύμνου.

 Είναι τετράφωνη και έχει στο ενεργητικό της άπειρες εμφανίσεις τόσο στους νομούς της Κρήτης, όσο και στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία, Πάτρα και στην Κύπρο, όπου συνεργαστήκαμε με την χορωδία Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας.

 Τα τελευταία χρόνια παρουσίασε στο Ρεθεμνιώτικο κοινό τους «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη, τον «Καπετάν Μιχάλη» του Ν. Καζαντζάκη σε μουσική Μ. Χατζιδάκη, τις «Θαλασσομελωδίες» σε μουσική του Δ. Σαββόπουλου και σε στίχους του Νίκου Καββαδία και του Οδυσσέα Ελύτη, αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο και στον Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.


Πρόσφατα έκανε αφιέρωμα στο «ΝΕΟ ΚΥΜΑ» και στο «ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ» όπως και ηχογράφηση δύο τραγουδιών του Γιώργου Σταυριανού, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο νέο δίσκο του, που θα κυκλοφορήσει προσεχώς.

Επίσης, συμμετείχε φέτος στο ετήσιο φεστιβάλ χορωδιών που διοργανώνεται στο Ηράκλειο και κέρδισε ένα έπαινο τραγουδώντας ρεπερτόριο με τραγούδια της ξενιτιάς.

 Θέλοντας να δείξει την συμπαράστασή της σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους,
 θα παρουσιάσει την μουσική εκδήλωση «Τα Τραγούδια της Προσφυγιάς» την Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 20.30 στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» (Ωδείο Ρεθύμνου),
 μεταδίδοντας μουσικά ένα κοινωνικό μήνυμα που μας αφορά όλους, πάντα υπό τη Δ/νση της Ισιδώρας Χαλκιαδάκη, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διδασκαλία και ενορχήστρωση των τραγουδιών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: