Τρίτη 8 Μαΐου 2018

κατευόδιο στον Κώστα Λιάσκα, επί μακρόν πρόεδρο του ΤΕΕ

βασική πηγή από το:

 
Πέθανε ο Κώστας Λιάσκας
 



Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο πρώην υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και μακροβιότερος πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Λιάσκας.

Ο εκλιπών τιμήθηκε από τους Έλληνες Μηχανικούς  κατά τις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες του ΤΕΕ, ως ο μακροβιότερος Πρόεδρος του ΤΕΕ. Ο Κώστας Λιάσκας αναδείχθηκε και υπηρέτησε σε συνεχείς θητείες συνολικά επί 24 χρόνια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ενώ από το 1988 έως το 2002 θήτευσε συνεχόμενα για 12 έτη στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ.

Είχε συμπληρώσει συνολικά 27 χρόνια παρουσίας στα κεντρικά όργανα διοίκησης του ΤΕΕ από το 1975,  που εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, έχοντας διατελέσει επίσης το 1976 Αντιπρόεδρος και Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας.

Το ΤΕΕ σημειώνει ότι παράλληλα ο Κώστας Λιάσκας, συγκεντρώνοντας ευρύτερη αναγνώριση και αποδοχή τόσο της προσωπικότητας του όσο και του  θεσμικού ρόλου του ως Πρόεδρος του ΤΕΕ, διετέλεσε τρείς φορές Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και ήταν από τους πρωτοστάτες για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαΐου σε στενό οικογενειακό κύκλο και  
παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνει κατάθεση εις μνήμην του στον σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: