Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

μεγάλοι ΈΡΩΤΕΣ στο ΡΕΘΥΜΝΟ

Ημέρες Ρεθύμνου:

Ανακαλύπτοντας το Ρέθυμνο των μεγάλων ερώτων

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ξενάγηση: Χάρης Στρατιδάκης, με 
αφετηρία την Αποβάθρα του παλιού λιμανιού, 6.00 μ.μ.

Εκδήλωση με αναγνώσεις κειμένων, μουσική και βίντεο, Σπίτι Πολιτισμού, 7.00 μ.μ.


https://rethemnos.gr/anakalyptontas-to-rethymno-ton-megalo/

Στην ξενάγησή μας με τον Χάρη Στρατιδάκη και στη συνέχεια στην εκδήλωση στο Σπίτι του Πολιτισμού θα δούμε ότι και στο Ρέθυμνο ο έρωτας δεν είχε όρια σε καμία ιστορική περίοδο. Θα γνωρίσουμε 20+1 ιστορίες αγάπης, στις οποίες ο έρωτας δεν σταμάτησε ούτε ανάμεσα σε θρησκείες, ούτε ανάμεσα σε εθνότητες αλλά ούτε και ανάμεσα σε κοινωνικές τάξεις. 

Ξεκινώντας από την Ερωφίλη και τον Πανάρετο του Ρεθύμνιου Γεώργιου Χορτάτση και φθάνοντας στον κυρ Γιάννη που κάθε βράδυ παίζει μέχρι σήμερα στην Παλιά Πόλη το ακορντεόν του σε ανάμνηση της χαμένης Αρμενοπούλας, θα σταθούμε σε έρωτες χριστιανών και μουσουλμάνων σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς, καθηγητών με μαθητές τους, διευθυντριών με μεροκαματιάρηδες, πανέμορφων με κακάσχημες και το αντίστροφο, Γερμανών στρατιωτών με Ελληνίδες, Ρώσων με Ρεθυμνιωτοπούλες και ευυπόληπτων ανδρών με κοινές «μπεντενιώτισσες» γυναίκες. 

Όμορφα μουσικά κομμάτια στο πιάνο θα συνοδεύσουν τις αφηγήσεις, ενώ θα προβληθούν μικρά σχετικά βίντεο και θ’ ακουστούν ομορφοστελιωμένες μαντινάδες για τον έρωτα.

 https://rethemnos.gr/anakalyptontas-to-rethymno-ton-megalo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: