Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΕΜΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ατσιπάδες του δήμου Φοίνικα στις 23 Δεκεμβρίου 1925.

Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου αλλά οι ιδεολογικές πεποιθήσεις του απαγόρευσαν το διορισμό του σε σχολείο.

Το 1965 ίδρυσε την εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ που συνέχισε και μετά την πτώση της δικτατορίας η οποία και είχε διακόψει την έκδοση.

Παράλληλα με τη δημοσιογραφία ο Γιάννης Χαλκιαδάκης ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της κίνησης για τη δημιουργία τουριστικών υποδομών της πόλης, πρωτοστάτησε στην ίδρυση της εταιρείας λαϊκής βάσης ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΗ της οποίας υπήρξε πρόεδρος ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΑΡ.

Μέσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ήταν η ίδρυση της εκδοτικής εταιρείας ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ και της Παγκρήτιας Τηλεόρασης CRETA της οποίας ήταν πρόεδρος του Δ.Σ

Κράτησε μέχρι το τέλος τη δέσμευσή του να υπηρετεί το Ρέθυμνο και τη Δημοκρατία και στάθηκε με θάρρος σε όλες τις αγωνιστικές επάλξεις που εξασφάλισαν και την υστεροφημία του.

πηγή http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,40656,0,0,1,0

Ο εκλιπών επίσης ήταν συμπέθερος της οικογένειάς μας.


1 σχόλιο:

Luxury ZONE είπε...

Things heated up in the Omega Seamaster media when reports surfaced that Gyllenhaal had allegedly dropped $150,000 to fly Coach purses swift to the U.K. to hang out with him while he promoted "Love & Other Drugs." Then, at Thanksgiving, "Jaylor" reportedly power balance spent the holiday with Gyllenhaal's sister, Maggie, and her husband, Peter Sarsgaard.