Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 
http://www.amnesty.org.gr/

 Ο Μανώλης Κυπραίος, δημοσιογράφος, υπέστη ολική απώλεια της ακοής και στα δύο αυτιά, όταν στις 15 Ιουνίου 2011 ένας διοικητής αστυνομικής μονάδας έδωσε εντολή σε αστυνομικό να του πετάξει χειροβομβίδα κρότου λάμψης, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Αθήνα και ενώ εκείνος κάλυπτε τα γεγονότα. Το γεγονός αυτό τερμάτισε πρακτικά την δημοσιογραφική του καριέρα.


Θα χρειαστούμε και τώρα την υποστηρίξη σας! Στις 30 Νοεμβρίου, 15:00 - 17:00, έξω από το σταθμό μετρό της Κατεχάκη, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την παράδοση των υπογραφών ακτιβιστικό δρώμενο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για την υπόθεση και την αστυνομική βία γενικότερα. Με σύνθημα μας "Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι Τυφλή. Η Δημοσιογραφία πρέπει να είναι Κωφή;" θα προσπαθήσουμε να δείξουμε στους περαστικούς με έναν διαδραστικό τρόπο τα συναισθήματα που μπορεί να βιώσεις όταν χάσεις την ακοή σου. Παράλληλα θα μοιράζουμε ενημερωτικό υλικό και θα ενημερώνουμε τον κόσμο για την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για το θέμα.


Όσοι/ες από εσάς θα βρίσκεστε στην Αθήνα εκείνη την ημέρα, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο activism@amnesty.org.gr, μέχρι τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, γράφοντάς μας και το ονοματεπώνυμό σας και το τηλέφωνό σας. 

Η παρουσία σας μας είναι απαραίτητη, για να κάνουμε ακόμη περισσότερο θόρυβο! Δεν χρειάζεται να φέρετε τίποτα εκτός από το πάθος, την καλή σας διάθεση και ζεστά ρούχα. Εμείς θα σας ενημερώσουμε πριν από εκείνη την ημέρα για ό,τι άλλο πρέπει να κάνετε.



Δήμητρα Πασχαλίδου
Υπεύθυνη Ακτιβισμού
Διεθνής Αμνηστία - ελληνικό τμήμα
210 - 3600628 (εσ.41)

Δεν υπάρχουν σχόλια: